Bronzérem a Nyersanyagnagykövetek világa diákverseny döntőjén

Gimnáziumunkból három csapat is bejutott a legjobb 8 csapat közé

Október 14-én rendezték meg a Természettudományi Múzeumban a Nyersanyagnagykövetek világa csapatverseny döntőjét. Gimnáziumunkból három csapat nevezett be a versenybe és mind a három csapat sikeresen vette az előválogató kísérletek elvégzéséből és egy saját fejlesztésű kísérletek bemutatásából álló fordulókat és bejutott a legjobb nyolc csapat közé. Guzmits Helga, Úry Hunor 11. A osztályos tanulók és Lévai-Nagy Kamilla 11. C osztályos tanuló alkották a Lángfestők csapatát, akik az éghetetlen zsebkendő kísérletet színesítették meg. Berger Hanna (11. A), Vörös Angéla (11. B) és Hidegh Regina (11. C) alkották a Konyhaboszik csapatát, akik a szódabikarbóna és a sütőpor tulajdonságait hasonlították össze. A 16-15-99 csapatot Cseke Sarolta, Somogyi Árpád Líviusz és Zrínyi Zoltán 11. A osztályos tanulók alkották, akik különböző csomagolóanyagok alumíniumtartalmát vizsgálták saját fejlesztésű kísérletükben.
 Az országos döntőn a csapatoknak a saját fejlesztésű kísérleteiket kellett bemutatni és a szakmai kérdésekre kellett válaszolniuk. A döntőbe jutott 8 csapatból az első négy helyezettet választotta ki és díjazta a zsűri. A 16-15-99 nevű csapatunk országos harmadik helyezést ért el. 

Köszönjük a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, hogy megszervezte ezt a színvonalas versenyt és hogy anyagilag is támogatta mind a három csapat részvételét, illetve útiköltségét.

Gratulálunk a döntőbe jutott három csapatnak, illetve a 16-15-99 csapatnak a bronzéremhez.
A versenyről részletes beszámoló, illetve további képek itt találhatók: https://www.bayzoltan.hu/hu/rmnagykovetek2/

 

KHP

 

 

2022.10.24.

« vissza